Raymond Boudon: una retrospectiva - Lizón Ramón, Ángeles (Papers. Revista de Sociologia, 2014)
Considerant els tres estadis centrals de la seva carrera (models de regressió i anàlisi de camins, models de jocs d’estratègia i racionalitat subjectiva), aquesta breu retrospectiva sobre Raymond Boudon pretén assenyalar que la proposta de construcció de teories de mecanisme intencional és la seva contribució més important a la sociologia de la segona meitat del segle XX. Formalitzades en llenguatge de jocs d’estratègia, un nombre significatiu d’estructures recurrents de preferències li van proporcionar una forma innovadora de caracteritzar efectes macrosocials significatius en termes de microdecisions d’agents intencionals.