Del positivisme als mecanismes generatius: el programa de recerca pioner de Raymond Boudon - Cherkaoui, Mohamed (Papers. Revista de Sociologia, 2014)
Aquest article compara breument dues tradicions de recerca: la de l’empirisme i la dels mecanismes generatius. A més, també recorda breument els arguments de l’empirisme epistemològic i la seva justificació filosòfica, l’expressió paradigmàtica de la qual és el positivisme. L’article examina, doncs, les crítiques que s’han adreçat contra aquesta tradició i exposa els principis de l’estratègia dels mecanismes generatius en sociologia limitant-se a les investigacions de Boudon, que són les més representatives d’aquesta orientació metodològica.