Per què vaig esdevenir sociòleg? - Boudon, Raymond (Papers. Revista de Sociologia, 2014)
En aquest treball autobiogràfic, Raymond Boudon passa revista a la seva trajectòria, des dels seus inicis com a estudiant de l’École Normale Supérieure fins a l’última etapa de la seva carrera. Boudon descriu quines van ser les seves principals influències i inquietuds intel·lectuals al llarg de la seva vida i com aquestes es va acabar plasmant en les seves obres.