La elección de estudios y las expectativas de futuro de los estudiantes universitarios - Llosada Gistau, Joan; Morcillo Hernàndez, Vanessa; Troiano Gomà, Helena (Papers. Revista de Sociologia, 2005)
En aquest article, s’exposa la vessant qualitativa complementària d’un estudi sobre els estudiants universitaris a la meitat de la seva carrera. Es fa a partir d’entrevistes i grups de discussió amb estudiants de quatre titulacions diferents de la Universitat Autònoma de Barcelona. En concret, s’emprèn l’estudi de diversos aspectes que afecten els estudiants, entre d’altres, les seves motivacions, expectatives de futur, condicions de vida i relacions socials amb companys i professors. El conjunt d’aquests aspectes permet identificar perfils diversos d’estudiants segons la titulació a la qual pertanyen, també es deixa entreveure un retrat de canvi davant les expectatives futures que afecta les orientacions actuals cap a la compaginació de treball remunerat i estudis.