La felicitat dels joves

Autors/ores

  • Francisco Mochón Morcillo Catedrático UNED
  • Namkee Ahn Universidad de Cantabria. Departamento de Economía
  • Rebeca de Juan UNED. Departamento de Análisis Económico II

Resum

El benestar subjectiu dels joves és diferent del d’altres col·lectius a causa de les circumstàncies diferents que sorgeixen durant el cicle vital. Aquest treball contribueix a fer conèixer quines són les dimensions específiques i objectives del grau subjectiu de satisfacció dels joves espanyols. La finalitat és analitzar els factors que hi incideixen.

Els resultats obtinguts indiquen que els joves casats són més infeliços que els solters o els que viuen en parella. El jove que estudia és més feliç que el que treballa i, dins del grup dels joves treballadors, són més feliços els que tenen contractes temporals. La felicitat augmenta amb la renda. A diferència del conjunt de la societat espanyola, la religió no sembla influir en el grau de satisfacció dels joves. Les expectatives positives augmenten la felicitat dels joves, encara que en menor grau del que afecten el conjunt dels espanyols. Els joves que viuen de manera independent són més feliços que els que viuen amb els pares.

Paraules clau

factors demogràfics i socioeconòmics, expectatives

Biografies de l'autor/a

Francisco Mochón Morcillo, Catedrático UNED

Catedrático de análisis económico de la UNED.

Doctor en economía por al Universidad de Indiana (EEUU) y por la Universidad Autónoma de Madrid.

Namkee Ahn, Universidad de Cantabria. Departamento de Economía

Doctor en Económicas por la Universidad Estatal de Nueva York (SUNY-Stony Brook) en 1991. Investigador en la Yale University (1990-1992). Profesor de Universidad del País Vasco (1993-1997). Investigador de FEDEA (1998-2007). Desde 2008, contratado doctor en la Universidad de Cantabria. Diferentes publicaciones en revistas nacionales e internacionales en el area de mercado de trabajo, economía de familia y felicidad.

Rebeca de Juan, UNED. Departamento de Análisis Económico II

Profesora Titular de Análisis Económico de la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Doctora en Economía por dicha Universidad. Magister en Análisis Económico y Hacienda Pública por el Instituto de Estudios Fiscales. Sus principales líneas de investigación son: El análisis del sector bancario español al por menor; el estudio de los factores que inciden en la satisfacción subjetiva de los individuos y el análisis de la empresa manufacturera española. Autora de numerosas publicaciones en revista científicas nacionales e internacionales, además de coautora en diversos libros.

Publicades

2011-07-26

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.