El tractament institucional de l’alimentació: una anàlisi sobre la intervenció contra l’obesitat
Resum
Espanya té una de les taxes d’obesitat infantil més altes d’Europa. En aquest treball, s’hi estudien les diferents formes d’afrontar institucionalment l’augment de l’obesitat a l’entorn europeu en general i a Espanya en particular. També s’hi analitzen les intervencions per promoure una dieta saludable, tant les socioeducatives com les que estan orientades als contextos de consum. L’epidèmia de l’obesitat ha provocat un replantejament del paper de l’alimentació a les institucions. En primer lloc, ha passat a ser un problema social i ha deixat de banda el caràcter biològic tradicional amb què s’associava. En segon lloc, l’alimentació s’ha començat a tractar amb polítiques sanitàries, cosa que l’ha allunyada també del tractament agrari. En tercer lloc, l’augment de l’obesitat ha propiciat la coresponsabilitat en els problemes alimentaris entre l’Estat i les indústries agroalimentàries.
Paraules clau
sociologia de l’alimentació, polítiques alimentàries, consum alimentariPublicades
Descàrregues
Drets d'autor (c) 2011 Cecilia Díaz-Méndez
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0.